Gramo in 2 Mai – ziua patru

titlu alternativ: La pescuit de muste moarte din sticla de vermut

Dimineata era senin, dar batea vantul; am stat pe plaja pana dupa ora 12, desi de obicei nu facem asta; normal ca ne-am prajit un pic, dar nu suficient cat sa-i facem pofta unui canibal; si nici macar n-am stat la plaja (Gramo nu sta niciodata la plaja, desi uneori se afla pe plaja). Sooooooo, ce am facut?

Pai,… am jucat berbunca; berbunca e un joc de plaja traditional care se joaca in felul urmator; sunt doi jucatori; fiecare are o sticla umpluta cu nisip; marimea sticlelor si distanta dintre ele variaza intre jumatate de litru, doi litri si 10-20 de metri.

Fiecare arunca pe rand (in lipsa de minge noi am folosit un bolovan), incercand sa doboare sticla celuilalt; chestia asta se intampla odata la cateva aruncari, dar cand se intampla e funny – proprietarul sticlei daramate trebuie sa alerge sa ia mingea (sau bolovanul) sa dea o tura cu ea pe dupa sticla celuilalt jucator, sa se intoarca la sticla proprie si sa strige “stop”; in timpul asta, celalalt jucator alearga si ii goleste sticla de nisip.

Totul arata cam asa:

Cine ramane primul fara nisip in sticla, pierde.

Pe la unu’ am venit la terasa si am mancat; facatorul de paste statea la doua mese de noi, dar era intr-o dispozitie mai putin laudaroasa, asa ca n-a trebuit sa ne mutam;

Am plecat de buna voie si nesiliti de nimeni in sat si ne-am luat mai multe chestii, printre care si o sticla de vermut ‘cin & cin’; sticla aia a devenit cimitirul tuturor mustelor de pe plaja, cu mult inainte sa o terminam 🙂

Dupa aia ne-am bagat in cort si ne-am mai incalzit un pic, iar dupa aia am mai facut baie si poze:

In nemasurata-i vanitate, Gramo a inceput sa isi inchipuie cum ar fi daca i s-ar face statuie. A ajuns la concluzia ca probabil ar arata cam in genul asta:

Langa noi erau unii care se credeau in Vama veche:

Si probabil ca ar mai fi si alte chestii de povestit. Din alea inefabile. 🙂 Cam asa. Iar spre seara am stat tot la terasa din Micul golf:

Ne-am intalnit cu niste prieteni, am mai vorbit etc. Apoi lui Gramo i s-a facut pofta de un carnat, dar era ora doua si nu ne-am mai dus in sat sa i-l cumparam. [insert o poanta tare here]

Dupa ce ne-am intors in cort sa ne culcam, a inceput sa ploua.