Citeste o poveste! (dupa o zi)

Ieri seara am citit 2 capitole din Habarnam si am scris primul post. Adica alaltaieri, in fine, fiindca acum e trecut de miezul noptii. Ieri am avut primele reactii. Le multumim mult tuturor celor care au raspuns la “leapsa” noastra. Daca o sa reusim sa facem impreuna cativa copii sa se bucure, n-am pierdut timpul aiurea.

E drept, poate nu e trendy sa citesti povesti pentru copii, sa le inregistrezi si sa le pui pe net. Dar cine stie, poate la un moment dat o sa fie. 🙂 Daca vreti sa mai popularizati ideea, am facut si un fel de banner (in 2 variante, una pe alb si alta pe negru):

 

Nu e nevoie sa dati link catre noi si nici macar sa ne pomeniti. Nu asta ne intereseaza. Daca aveti timp si chef sa ne lasati un comentariu, e super. Daca nu, nu e nici o drama. Niste copii tot vor descoperi la un moment dat povestile pe care le cititi. 🙂

Iar acum sa trecem la chestii practice. Din Habarnam mai sunt urmatoarele capitole disponibile: 3, 6-8, 10, 12, 14-22, 24-29. Primele 2 capitole le-am citit noi, pe capitolul 4 il citeste Subiectiv, 5 a fost deja citit de Monica spune, 9 e luat de optzecea, pe 11 l-a citit Hiacinta, pe 13 Zaza, cu capitolul 23 o sa vina Aquiu iar ultimul capitol, 30, va fi citit de Cheezy-Cheeky.

In paralel se mai citesc / spun si alte povesti. Arhi are deja o poveste cu Pacala si pare sa fie pus pe spus povesti in continuare, Lilanda ne-a citit Hainele cele noi ale imparatului, iar Zaza ne-a spus si o poveste chinezeasca (in franceza).

In orice caz, noi suntem foarte entuziasmati. Vrem sa cautam si adresele unor orfelinate, scoli pentru nevazatori, biblioteci s.a. Poate cand proiectul o sa aiba o forma mai consistenta facem cateva cd-uri cu mp3-uri si le trimitem institutiilor respective (in cazul in care nu au acces la internet).

Daca mai aveti alte idei, just let us know! 🙂

LE: Marc citeste capitolul 3 din Habarnam:

LE2: Optzecea citeste capitolul 9:

LE3: De la Dennda am primit capitolul 8:

22 thoughts on “Citeste o poveste! (dupa o zi)

 1. Emilian

  Am eu o idee. De ce nu s-ar crea un blog dedicat exclusiv acestui proiect? Poveştile ar putea fi clasificate în funcţie de autori, gen şi cine le citeşte. S-ar putea crea inclusiv un sistem (nu ştiu cum, nu mă pricep) de votare a celor care citesc. Astfel, n-ar fi nicio problemă dacă mai mulţi utilizatori ar citi aceeaşi poveste.

  O altă idee: ce-ar fi dacă s-ar coopta în proiect şi personalităţi, care să nu fie neapărat din blogosferă? Poate un actor sau un profesor universitar. Şi ei sunt oameni, şi ei au copii.

 2. luminitza

  @gramo and emilian:

  EVERYONE who likes writing or takeing pictures about life is welcomed at new born magazine called “pirate”!
  you can write and take photos in english, french, italian or romanian;-)
  “pirate” magazine, who will start as a blog, propose to reflect a reality , in your personal individual context, smileing ironically about the publicity crap and so called “fashion” magazines, who are very connected with clothes and snobs but totally disconnected with real people of every day life, or even worse , who have not even one touch of what real fashion means.
  you can be a model as well as waiter or a chief, a taxi driver or a football player with a beautiful wife who cheates..a film-maker,a mother or a dancer,a workaholic, a writer , a World of Warcraft video game addicted, a looser, or just an artist!
  please send us your text , ideas or images on e-mail: imaginaus@yahoo.com
  first theme: STORIES
  deadline: TOMOROW like:-) we want pirate to be a fruit of true love, so Valentine’s would be perfect as a DOB!
  http://luminitza.over-blog.com/

 3. gramo Post author

  @Zaza: Credeam ca merge si pentru adolescenti 🙂

  @Marc: Acum am ascultat. Super!

  @Emilian: Ne-am gandit si noi, dar nu am mai avea timp sa ne ocupam de inca un blog. Deocamdata am facut o pagina separata pentru Habarnam si alte povesti in format audio.

  @b0gdan: ok, am notat! 🙂

 4. Pingback: Descopera » Blog Archive » Citeste o poveste: Cum a devenit Habarnam pictor

 5. gramo Post author

  @luminitza: Scuze, dar ne-am gandit ca singura chestie politicoasa ar fi sa ne facem ca ploua. 🙂

  @Dianora: Great! Asteptam cuminti povestea! 🙂

 6. nada

  putei sa ma treceti si pe mine cu ratusca cea urata in lucru (in romana, asa am hotarat in cele din urma). s-ar putea sa mai conving vreo doi oameni, i’ll let you know 🙂

 7. Pingback: Faking Life

 8. luminitza

  de ce?nu-ti place ideea de a colabora abroad sau te-am vexat cu commentul despre dictie?sincer esti tare simpatic in video-ul ala!we’re fallin in love!si mai e si valentine’s day!

Comments are closed.