Din nou despre povesti

Printr-o coincidenta fericita (probabil), acum cateva zile a aparut pe net inca un proiect dedicat povestilor (l-am descoperit fiindca a scris Suzi despre el): Chitzchitz. E dedicat scrisului de povesti pentru copii. Intre timp, noi am mai apucat sa mai inregistram doua povesti:

Califul si cadiul (citeste Gramo-girl):

Povestea grauntelui de orz (citeste Gramo-boy):

Iar acum intrerupem acest program pentru o scurta pauza publicitara. Celor care au retineri sa citeasca o poveste pentru copii le-am spune: “Te-ai gandit cum e sa nu ai parinti care sa iti spuna povesti? Sau cum e sa nu poti vedea sa citesti? Ce ai prefera, sa auzi o poveste spusa de cineva care nu e un profesionist, care poate are emotii si se incurca din cand in cand s.a.m.d., sau sa auzi un sintetizator de voce (sau nimic)?”

Noi ne-am simtit extraordinar spunand si ascultand povesti in ultima saptamana. Si nu mai suntem copii. Oare cum s-ar simti un copil?

Le multumim tuturor celor care s-au implicat in chestia asta! Noi nu consideram ca asta e “un proiect Gramo”. E un proiect colectiv, al tuturor celor care doresc sa se implice in el. Si nu avem nici o problema nici cu oamenii care nu s-au implicat, desi au aflat de proiectul asta. Fiecare are prioritatile lui.

Iar acum vin chestiile concrete. Am inceput sa strangem informatii despre locurile unde am putea merge cu rezultatul proiectului (scoli pentru ambliopi, biblioteci pentru nevazatori, orfelinate). Pana cand o sa se stranga mai multe povesti o sa avem destule date. Va spunem ce si cum, in orice caz. Bineinteles, daca aveti idei sau sugestii la capitolul asta, let us know!

Din Habarnam au ramas necitite urmatoarele capitole: 4 (il citeste Subiectiv), 14-16 (se ocupa Optzecea), 17 (Nico), 18 (Demos), 19-20 (inca nu sunt luate de nimeni), 22 (nu e luat), 23 (il citeste Aquiu), 24 (nu luat de nimeni), 26 (Demos), 27-29 (nu sunt luate) si 30 (citeste Cheezy-Cheeky).

Si mai exista si cateva promisiuni pentru alte povesti.

Leapsa a circulat un pic mai greu, dar a circulat. Incercam sa o mai pornim si noi inca odata, rugandu-i pe urmatorii bloggeri sa citeasca o poveste pentru copii, sa se inregistreze si sa puna inregistrarea pe blog, dand, la randul lor, leapsa mai departe: Nihasa, Fredo & Pid’Jin, Fulgerica, Nenea Cosmos, Hnu, Oompa, Monsoux, Arhitectul, Cezar, Eduard, Piticu, Manafu, Cristea si Adi Ciubotaru.

Poate fi orice poveste, bineinteles. Iar daca cineva prefera sa inregistreze povestea cu tot cu video pentru Arhi TV, it’s ok with us.

Speram ca nu v-ati plictisit fiindca am continuat sa scriem despre proiectul asta. 10x a lot, everybody!

17 thoughts on “Din nou despre povesti

 1. gramo Post author

  @optzecea: adaugat, multumim!

  @Zaza: great! foarte interesant suna! adaugam.

  @chitzchitz: a, multumim, nu trebuia! 🙂

 2. gramo Post author

  @optzecea: super!!!!! noi am mai inregistrat cate ceva, dar nu reusim sa mai punem nimic pe odeo (din cand in cand o ia razna) 🙁

 3. G.

  si ca sa aveti feedback, va asigur ca munca voastra nu e in zadar, mai ales in vremurile astea cand copiilor nu le place sa citeasca. sa asculte insa, cu mare drag! 🙂
  multumiri tuturor!
  o mama si fiul ei, “ascultator” 🙂

 4. gramo Post author

  @Monica & optzecea: am vazut, multumim! adaugam si ascultam diseara, cand ne intoarcem de la scoala / job.

 5. gramo Post author

  @Monica: hihi! gata, am adaugat (link-ul nu functioneaza, dar am descoperit singuri fisierul 🙂 );

  pregatim inca un post despre proiectul cu povestile; am mai inregistrat si noi niste chestii, dar ne chinuim cu odeo, care ne scuipa in fata mp3-urile etc. o scoatem cumva la capat, in fine…

  @optzecea: gata, am facut o sectiune separata pentru “Nazdravaniile lui Pacala”!

 6. Monica

  eu ma luasem dupa voi, la inceput si imi facusem cont pe odeo dar nu prea aveam drepturi pe acolo…
  voua nu va place trilulilu?

Comments are closed.