Azi (pe ore)

5:00: Wake up, little Gramo!
5-7: Gramo-boy isi pregateste un curs, Gramo-girl citeste alte chestii, Gramo-cat fosgaie prin casa
7:15: Gramo-boy e la scoala – se lupta cu reteaua locala de la sala de calculatoare, cu proiectorul si cu alte obiecte rautacioase
8:00: Gramo-girl pleaca la Coti, Gramo-boy incepe primul curs (HTML and stuff)

9-10: Gramo-girl modereaza comentarii (in principal la articolul asta), pune stirile de la ultima ora. Comentatorul zilei e Bleen24, care scrie:

N-avem piramide, n-avem Copacaban, n-avem elefanti, tigri bengalezi, lei, anaconde si shaolini, n-avem canioane mari si lacuri la fel de mari, n-avem niagare, cartagine, acropole, ruine de imperii, incasi, azteci, mumii, munti stancosi, everest, pacific, atlantic, montaparnasuri si montmartre-uri, capele sixtine, moschei albastre, catedrale, castele gotice, cavaleri, murano, valuri pentru surfing, troia, exotisme asiatice sau preturi si atmosfera cubaneza. Ce ai putea vedea in Romania si nu ai putea vedea in alta parte? Ce au romanii si nu au altii?

Iar apoi revine cu un alt comentariu:

Emisiunea respectivului e irelevanta. Relevante si triste sunt comportamentul si atitudinea autoritatilor si reactiile romanilor la emisiune.

10-12: G are un seminar de Argumentare si gandire critica, Ramo pune stiri, comanda legume la gratar si arunca o privire pe bloguri (ii atrage atentia asta); mai lucreaza la o chestie simpatica, dar secreta (rezultatul o sa se vada in cateva zile)

12-14: Gramo-boy tine un curs (despre trasaturile unei situatii argumentative, tipuri de argumentari s.a.). Gramo-girl pune stiri si mai citeste alte stiri pe net (de pilda, asta: Gene Map Becomes a Luxury Item). Cauta chestii despre Dan Stoicescu pe net. Descopera o chestie care nu apare in nici un articol aparut online: Stoicescu doneaza bani pentru World Transhumanist Association (vezi aici)

14-16: Alt seminar. Se discuta pe marginea unor fragmente scrise de Maiorescu, Durkheim, Vaclav Havel, Montesquieu, Benjamin Constant, Kolm, Petre Andrei s.a. Gramo-girl pune stiri si citeste despre James Watson (tipul care a descoperit strucura ADN-ului, l-ati vazut aici), care a fost acuzat ca a facut comentarii rasiste si si-a cerut scuze pentru asta):

A new analysis of Dr. Watson’s genome shows that he has 16 times the number of genes considered to be of African origin than the average white European does.

(sursa aici; ironic, nu?)

16-18: Gramo-girl gusta cateva mostre de umor romanesc. Gramo-boy se duce iar la sala de calculatoare si bate campii despre HTML. Gramo-cat iese la o plimbare pe afara, dupa care se intoarce sa fosgaie prin casa.

18:15: Gramo reunited. In Filos, la o pizza Pericle, doua skoluri si diferite discutii cu cativa oameni. In principal despre relatia dintre Heidegger si Hanah Arendt, Russell si sotia lui Whitehead, Kant, Botul plus alte cateva chestii.

in jur de 20: Gramo se intoarce acasa. Gramo-cat isi intrerupe joaca cu factura telefonica. Gramo se socializeaza un pic pe net, se hlizeste la niste desene (vezi aici si aici, via De ce), se uita la un filmulet despre masivul Straja de pe Valea Jiului (10x, Dia!) si isi arunca ochii pe cateva subiecte propuse pentru bacul din 2008 la mate (vezi lista propunerilor de subiecte pentru toate disciplinele aici; 10x, Princessita, succes cu petitia!)

21-22: Printre picaturi (citit bloguri, recitit ultimul capitol din Etica nicomahica la care n-a apucat sa puna un comentariu, dar o sa-l scrie maine, ascultat ultimele povesti cu Pacala spuse de Optzecea si discutii despre diverse feluri in care ar putea evolua povestea din Republica), Gramo scrie acest post, pe care il pune pe blog (la 22:24).

13 thoughts on “Azi (pe ore)

 1. Dia

  Wow! Thanks guys! hug! ma bucut ca v-ati uitat si v-a placut filmuletul meu. Pacat doar ca vremea nu a fost grozava, dar promit ca la vara o sa fac altele mai faine cu care sa va incant. Zona aia e superba.. dar ne bagata in seama. Seara faina sau dimineata faina ;))

 2. Vizy

  Cata activitate….Misto viata domle..faina,colorata..Mi-a placut si ideea de mai jos(schimbul de carti0..Faine treburi faceti voi…:D

 3. Raluca Hippie

  Zaza, la Filos au aia niste sortimente de pizza care se cheama Aristotel, Platon, pericle, si nu mai stiu cum. Replica lui Doru-geniala- la faza asta: “Da’ Nietzsche n-au???” 😀 😀

 4. gramo Post author

  @princessita: bafta la bac, in orice caz!

  @Dia: pai noi iti multumim ca ai facut filmuletul si ne-ai zis de el! 🙂

  @Vizy: eh, nu e foarte palpitanta; adica nu facem bungee, nu mergem la snowboarding, n-avem motor s.a. aventurile noastre sunt mai mult prin lumea ideilor, a discutiilor si a povestilor 🙂

  @optzecea: am vazut, super! dupa ce reusim sa ne odihnim un pic le adaugam si la pagina noastra cu povesti in format audio (if it’s ok with you); si vrem sa si ascultam! dar chiar trebuie sa dormim acum 🙁

  @Zaza: e cum spune Raluca Hippie 🙂

  p.s.: Au si Sofocle!
  p.p.s: Probabil pe Pericle si Sofocle i-au facut pizze fiindca li s-a parut ca suna si ei a filosofi. 🙂

Comments are closed.