Citeste o poveste!

Habarnam s-a incheiat. Inca puteti descarca imaginea cd-ului. Un cd gol costa 60 de bani. Un plic costa un leu. Taxele postale pentru a trimite un cd oriunde in tara sunt 2 lei. Gasiti liste cu diferite organizatii pentru copii pe net (un exemplu e asta). Va ia 3 minute sa inregistrati un cd si maximum 10 minute sa-l puneti la posta.

“Habarnam” a fost un “proiect pilot”. Ati vazut ca se pot face destul de usor lucruri pentru alti oameni. Fara un mare stres, fara cheltuieli uriase. “Citeste o poveste!” e o idee pe care vrem sa o promovam. “Habarnam” a fost doar primul pas.

Daca vreti sa cititi povesti pentru copii si sa le puneti pe net, nu e greu. Un microfon costa 5 lei. Exista softuri gratuite pe care le puteti folosi pentru a face inregistrari audio (un exemplu e Audacity). Important e sa nu vorbiti cu gura in microfon si sa nu folositi un program agresiv de noise reduction.

In rest, e simplu. Ganditi-va ca chiar ii spuneti o poveste unui copil. Important nu e sa cititi perfect, ci sa fiti voi insiva. Pentru un copil orfan, de pilda, poate fi important sa simta ca omul care ii citeste e un om real, obisnuit, care ii vorbeste lui, chiar daca se mai incurca sau mai greseste.

O poveste citita cu talent, de un actor bun, intr-un studio va suna mult mai bine (probabil) decat povestea pe care o cititi voi, dar va fi, intr-un fel, impersonala. Puteti sa ii oferiti unui copil o mica parte din caldura voastra sufleteasca, din personalitatea voastra. Chiar puteti face asta.

Povesti puteti gasi si pe net (de pilda, aici, aici, aici sau aici; sau puteti gasi povesti originale pe chitzchitz.com).

Dupa ce gasiti o poveste, va ia cel mult 30 de minute sa o cititi. Exista multe locuri in care puteti pune fisiere audio pe net (odeo, trilu etc.). Nu e greu. Da, stim ca e mai simplu sa dai bani si sa iti spui ca esti un om bun. Noi va propunem sa le dati copiilor un pic din timpul vostru si sa le aratati o particica din sufletul vostru. Chestia asta nu o faceti pentru noi, ci pentru copii. Si pentru voi.

Have fun!

4 thoughts on “Citeste o poveste!

  1. Pingback: Citeste o poveste | Jocuri de poveste

Comments are closed.