Fara reclame, va rog!

Errr, da, ne-am saturat sa primim tot felul de chestii, de la hartiute pana la cearsafuri de hartie impaturita in cutia postala. Plus ca tot spamul asta, fiind offline, mananca o gramada de hartie (in jur de 10kg/scara de bloc/saptamana, zice cineva Irina pe Schimba Lumea). Asa ca o sa ne facem niste stickere si o sa ni le lipim pe cutia postala (n-am inventat noi chestia asta, se face pretutindeni). Daca vreti si voi, puteti sa downloadati un sticker de aici: pdf, svg, odg.

p.s.: Culoarea v-o alegeti singuri. 🙂

LE: Acum am vazut, are si Dan Dumitrescu o initiativa asemanatoare.
LE2: Irina are niste stickere mai bune decat ale noastre. Mesajul e mai direct si mai ferm, iar culoarea rosie e probabil cea mai potrivita. Inca n-am apucat se le printam pe ale noastre, asa ca probabil ca o sa le folosim si noi tot pe ale ei.

14 thoughts on “Fara reclame, va rog!

 1. Favit

  foarte buna ideea. nici eu nu sunt de acord cu fluturasii pe care ii primesti, te uiti 5 secunde la ei, iar apoi ii arunci la urmatorul cos. e o mare risipa de hartie,etc.
  sunt curios daca aceasta “campanie” impotriva fluturasilor va functiona,totusi. problema e ca acei distribuitori de reclame trebuie sa plaseze pliantele cam peste tot, vrand sa scape cat mai repede de povara. am gasit in scara reclame puse in cutiile postale si apoi altele aruncate pe presuri,etc. 🙁

 2. gramo Post author

  @Favit: ar fi bine daca mai multi oameni ar realiza cat de multa hartie se iroseste cu fluturasii aia; noi, de pilda, nu ne gandisem la asta pana sa aflam de la altii; poate unii distribuitori de reclame vor continua sa ne lase tot felul de hartii in cutia postala, dar putem sa le ducem la cosurile alea pentru reciclat hartie; oricum, daca mai multa lume o sa reactioneze la fel,… poate ca pana la urma o sa se schimbe ceva.

 3. Pingback: Bye bye pliante - pregatim artileria :) « Stele verzi

 4. gramo Post author

  @Irina: am vazut, 10x! am fost azi in Carrefour Orhideea, sunt acolo niste tipi care printeaza diverse chestii; doar ca o foaie autocolanta era 20 de lei si n-aveam; incercam maine.

 5. Pingback: Nu puneti reclame! at Gramo`s World

 6. Pingback: Romanul plecat din tara at Gramo`s World

 7. Pingback: Gramo’s World in 2008 at Gramo`s World

 8. viorelm

  salut, lucrez la o firma de impartit pliante la cutii numai ca e prost platit . noi mai si ducem la remat o parte din pliante ca sa ne renteze afacerea dar sunt putin platite .

  ar fi o bine daca hartia reciclata s-ar achizitiona la tarife mai bune, pt 1 tona de hartie de-abia de iau 100 de lei noi. am mare noroc cu bacsurile de baumax si real care sunt mai grele si asa mai fac si eu un ban de o pizza

  eu cred ca statul ar trebui sa incurajeze recuperarea acestor pliante si reciclarea lor, subventionand tarifele de colectare

 9. Geo

  Am o prietena care imparte si ea reviste praktiker si plus. Ea zice ca primeste in fiecare zi cate 2000, si imparte cam 100. Restul le colecteaza acasa. Zice ca nu are cu ce sa le duca la reciclat si in plus poate se afla. I-am zis ca le duc eu, dar tot aud ca se castiga prea putin din treaba asta. Asa esti tentat sa le arunci naibii pe toate decat sa le tot cari pana la remat.

 10. petronela

  Caut firma de reciclat care sa pastreze discretia. Sunt din Bacau si as avea cateva tone de hartie de reciclat. Cer si ofer seriozitate.

 11. Pingback: Marius Pahomi » Despre abordarea eficienta a consumatorilor

Comments are closed.