Nu puneti reclame!

Initiatoarea ideii, din cate stim, e Irina. Am vazut discutia pornita de ea pe forumul Mai Mult Verde si pe Schimba Lumea si ne-am gandit sa facem ceva. Asa ca am facut niste stickere si am pus un post pe blog. Pana la urma tot stickerele Irinei ni s-au parut mai ok si le-am preluat si noi.

Ieri am mers cu pdf-ul pe un card la tarculetul ala din Carrefour Orhideea unde sunt niste oameni care printeaza chestii pe tricouri, cani s.a. si am scos o foaie autocolanta (20 de lei). Iar rezultatul e asta (mai avem cativa vecini care nu stau in tara si li se umplu cutiile postale degeaba, le-am pus si lor stickere).

14 thoughts on “Nu puneti reclame!

 1. kio

  Utopica ideea, ca si multe altele de altfel care au stat la baza campaniilor de sensibilizare a cetatenilor.

  Nu uitati ca pliantele sunt puse de pustani sau de pensionari angajati tocmai pentru a fi platiti mai putin. Ca sa nu mai zic de persoanele de etnie rroma al caror bun simt este etern sub semnul intrebarii.

  Acestia nu sunt mai deloc controlati si asa te trezesti, intr-o zi buna cu doar o copie a pliantului respectiv in cutia postala. Zic intr-o zi buna pentru ca am avut zile cand m-am trezit nu cu unul, nu cu doua, ci cu sase pliante identice in cutia postala. Vecinii mei la fel.

  Departamentul de marketing initiaza campania si apoi se presupune ca va merge de la sine. oamenii de pe teren disperseaza pliantele cum pot ei mai repede si toata lumea e multumita. in afara de cei care le primesc

 2. gramo Post author

  @kio: in alta parti chestia asta a functionat; mai vorbim peste cativa ani 🙂

  p.s.: faptul ca bunul simt al cuiva e pus sub semnul intrebarii doar pe baza apartenentei etnice are treaba doar cu rasismul.

 3. Irina

  Salut,

  super tare arata pe cutiile voastre 😀

  ps: costul normal al unei foi este de ~1.5 lei daca printezi normal pe o foaie de abtibilduri. Eu mai scot cateva serii zilele astea – da-mi un semn pe mail daca vrei sa ne vedem sa-ti dau cateva foi.

 4. gramo Post author

  @Irina: noi am inceput sa impartim restul de stickere de pe foaia noastra pe la prieteni; am cautat hartie pentru etichete, dar n-am gasit (nici n-am cautat prea mult), iar la imprimanta am renuntat de vreo cateva luni (statea de pomana);

  vb pe mail, mai avem cateva idei pentru cum ar putea fi promovata actiunea asta!

 5. Lavinia

  Am vazut asa ceva in Amsterdam..si m-am gandit..uau uite un spamfilter care in Romania n-ar functiona niciodata. Pun ramasag ca distribuitorii de pliante ar pune intentionat si mai multe copii, la vederea acelui “avertisment”. Placeri meschine…

 6. Kio

  Ok, poate am fost prea drastic cand am zis ca este o idee utopica, dar oricum cineva, la un moment dat, se va plictisi sa tot aiba bun simt si va ceda. Si va fi urmat si de altii.
  Si eu am speranta (nu incredere) ca peste cativa ani o sa fie altfel. Om vedea :). Daca o sa fie mai bine, o sa ma bucur pentru prima oara ca m-am inselat.

  Cat despre treaba cu rasismul, hai sa consideram afirmatia mea a posteriori (si, in special, bazata pe un conflict avut cu un grup de trei persoane de etnie rroma care puneau fluturasi in cutiile postale)

 7. gramo Post author

  @Lavinia: o sa vedem ce se intampla; s-ar putea, la fel de bine, sa tina cont de sticker, dar puna mai multi fluturasi in celelalte cutii postale, ca sa-si faca totusi cota (ceea ce ar inseamna, pana la urma, tot atat hartie consumata);

  adevarul e ca nu stim ce s-ar putea intampla; dar daca stam si nu facem nimic, sigur n-o sa se intample nimic.

  @Kio: destule incercari de a schimba ceva (in societate, pe lume etc.) par la inceput utopice 🙂 intr-o anumita comunitate, o propunere poate fi privita la inceput cu scepticism si suspiciune, pentru a ajunge dupa aia sa fie adoptata de toata lumea si privita ca un lucru firesc; chiar am trait asa ceva.

  in cazul asta, cel putin, efortul nu e mare, iar rezultatul, daca va aparea, o sa fie foarte misto (o gramada de hartie economisita, in the long run, copaci salvati de la taiere, oameni nevoiti sa isi gaseasca slujbe care sa le solicite in mai mare masura creativitatea etc.)

 8. Pingback: Leapsa electorala at Gramo`s World

 9. Radu V.

  Mai dragilor,
  Ati descoperit apa calda?
  Ce atata tam-tam pe chestia asta cu stickere, spamfiltere…My God….
  In toata lumea asta (civilizata), vezi scris pe cutiile postale NO JUNK MAIL, PLEASE ! Asta e…e o chestiune banala, omul nu doreste sa primeasca junk mail, nu-l intereseaza…
  Ou en France, vezi scris PAS DE PUBS !
  Cam asta e chestia cu faimoasele voastre stickere…Stati linistiti ca n-ati descoperit nimic fabulos…
  Oricum, romanii nu sunt (inca) intoxicati de publicitate pe suport de hartie, asa incat ca sa fie nevoiti sa scrie NO JUNK MAIL…mai e pana acolo…
  In rest, Numai bine…and Good luck to you ducks!
  But you’re still faaaaaaaaaar away…

 10. Pingback: Romanul plecat din tara at Gramo`s World

 11. Pingback: Gramo’s World in 2008 at Gramo`s World

 12. Pingback: N-o sa cumparam niciodata nimic de la Hornbach at Gramo`s World

 13. Pingback: Pijamale pentru copii superdotati « Gramo

Comments are closed.