Despre ce sa mai vorbim azi?

Voiam sa va intreb, pornind de la stirea asta: care ar fi ultimul film pe care ati dori sa-l vedeti, inainte sa va incheiati viata?

Si mi-a mai stat o intrebare pe limba dupa ce am citit un post scris de Eduard. Daca s-ar face referendum pentru o lege care sa interzica anonimatul pe net (nu doar pentru bloggeri, ci pentru toata lumea), cum ati vota, in favoarea legii sau impotriva ei? Si de ce?

8 thoughts on “Despre ce sa mai vorbim azi?

 1. Ioana

  Le Grand Bleu, de doua ori.

  Cat despre lege, impotriva, la ca pentru orice restrictie de genul. Prea ne-am obisnuit sa interzicem, in loc sa responsabilizam.

 2. carlitos

  Cu cat m-am gandit mai bien la cele doua intrebari, cu atat mi s-a parut mai dificil sa raspund…

  Nu stiu daca si adultii ar avea o asemenea dorinta de a viziona o poveste fantastica… m-am gandit ca in cazul unui copil, un film are o semnificatie mai speciala, mai aproape de lumea lui fabuloasa, decat in cazul unui adult. Insa, daca ar fi sa aleg, as vrea sa pot vedea filmul vietii mele – la propriu: o derulare cu cele mai importate evenimente, cu cei mai apropiati oameni… sa le ofer un ultim gand. M-as bucura totusi si de un film “motivational”, un incurajator “City of Angels” sau altul cu tematica “nu trebuie sa ne temem de moarte”.

  In privinta celei de a doua intrebari, nu prea am argumente sa-mi sustin afirmatia, dar as vota in favoarea unei astfel de legi. E doar ceea ce simt: oamenii ar fi presati sa-si asume responsabilitatea propriilor cuvinte sa sa raspunda in fata legii pentru ele, la fel cum in prezent raspundem pentru faptele noastre.

 3. carlitos

  🙂 Am uitat sa continui: cred ca si daca o asemenea lege ar intra in vigoare, aplicarea acesteia ar presupune pastrarea unui anonimat “aparent” (optiunea de a pastra private datele personale in fata cititorilor), urmand ca aceste date sa poata fi obtinute si folosite doar in cazuri de necesitate (cand publicarea unor texte lezeaza siguranta sau integritatea morala a celorlalti).

  Mie imi seamana mult cu recent mediatizata decizie de a fi pastrate informatiile referitoare la mailuri, telefonie si/sau ce a mai fost.

 4. Kesepian

  Mi-ar plăcea să revăd The Ring 1…

  Nu aș vota pentru eliminarea anonimatului… ori e democrație ori ce sărăcie?… De ce să nu putem folosi anonimatul?

 5. carlitos

  @ Kesepian, eu vad zilnic cum, sub umbrela anonimatului, multe persoane inteleg gresit principiile democratice de libera exprimare…
  Daca eu decid intr-o buna zi sa lansez amenintari cu moartea, comentand pe situl unui blogger ale carui opinii m-au enervat – cred ca este mai safe pentru acel om sa poata verifica cine sunt si sa poata beneficia de protectie, reclamandu-ma la politie. Poate, in acest fel, utilizatorii ar invata sa fie mai rezervati, mai decenti, mai precauti atunci cand folosesc metode internautice de comunicare.

  La fel, daca decid sa public un text in care descriu in detaliu cum am violat sau ucis pe cineva, ar trebui ca cineva sa poata verifica cine sunt, ce legatura am cu faptele prezentate sau daca acel text este fictiune, rod al imaginatiei…

 6. roxana

  E foarte greu sa ma horatasc cu filmul… Inainte sa mor, poate Apocalipse Now.

  Mie nu mi-ar place sa comentez sub anonimat, dar cred ca ar trebui sa se respecte asta. Exista motive pentru care se intra sub anonimat. Chiar am citit zilele astea pe un blog despre o teapa de interviu la o firma mare. Multi au adus marturii sub anonimat. I-am inteles.

 7. disco_dave

  Cand crezi ca nimic nu te mai poate soca, vine o stire ca aceea cu fetita bolnava care a ramas in viata pentru un film….

  Wow! Stiu ca e complet cinic si neverosimil ce o sa zic, dar ce-ar fi sa se descopere ca toata povestea era doar un artificiu publicitar?

  Adica fetita exista, dar nu era bolnava si o chema altfel, si a fost folosita doar ca sa aduca niste profituri emo companiei Disney (n-ar fi prima oara cand Disney manipuleaza publicul).

  Daca as putea sa vad un film inainte sa mor, cred ca as vrea sa ma uit la Bruno sau la Jackass, macar sa mai rad putin inainte de marea trecere…

Comments are closed.