Dupa doua zile de batai de cap m-am hotarat sa renunt la chestia asta

O las asa:

Pozele sunt facute anul trecut (pe 1 iunie). Le-am transformat intr-o imagine panoramica folosind Hugin (si PanoTools). Ar fi putut sa iasa mai bine, dar la un moment dat m-am plictisit.

Imaginea rezultata am retusat-o un pic in Gimp. Dupa care am vrut sa fac o panorama cilindrica in format QTVR, fiindca am descoperit ca acum pot fi vazute si astea pe linux (cu FreePV). Din pacate, nu prea sunt chestii open source care sa faca asa ceva pe linux.

Dupa aia m-am gandit ca as putea face direct o panorama care sa mearga cu flash, fara plugin de QTVR. Am incercat chestia asta, dar mie nu mi-a mers. 🙁

Tot cautand chestii pe net, am dat peste viewAt.org, care zicea ca iti face automat o panorama in flash si primea ca input fie un fisier mov (in format QTVR), fie o arhiva zip cu jpeg-uri. Am respectat toate instructiunile de acolo, am spart imaginea mea panoramica in patru bucati, le-am redimensionat (fiindca nu mi le primea altfel) si le-am trimis.

Rezultatul n-a fost prea grozav. Mi-a facut o panorama rectangulara, iar eu voiam una cilindrica. 🙂

In fine,… Pana la urma am dat peste pano2VR, care stia sa faca panorame cilindrice in format QTVR si sa le exporte si in flash. Doar ca asta era un program comercial asa ca a trebuit sa imprumut o versiune cu licenta de la un prieten.

In sfarsit mi-a iesit o panorama in flash, dar nici asta nu m-a incantat prea tare. Asa ca pana la urma am facut una in format QTVR. Pe asta am incarcat-o pe site-ul respectiv (dupa ce i-am modificat rezolutia de mai multe ori, ca sa mi-o accepte). Si gata.

Bonus: aceeasi imagine sub forma de planeta:

Si cateva planete mai vechi:


Vama Veche (2007)


Vama Veche (2006)


Intre 2 Mai si Vama Veche (2003)


Vama Veche (1999)

3 thoughts on “Dupa doua zile de batai de cap m-am hotarat sa renunt la chestia asta

  1. Doru Barbu

    Şi noi ne-am lovit de aceeaşi problemă după plimbarea de la Sibiu. Hugin face treabă bună, dar nu am găsit o soluţie destul de simplă şi de open pentru a le pune pe blog. Well, Gramo is more dilligent. Good job, arată superb!

Comments are closed.