Ce am citit azi

For people without a prior conviction for a hands-on sex offense, the consumption of child pornography alone does not, in itself, seem to represent a risk factor for committing such an offense. (sursa: Alpha Galileo) Ce credeti depre asta?

Si ca sa vedeti ca lucrurile sunt mai complicate cititi si Pedophiles, Hebephiles and Ephebophiles, Oh My: Erotic Age Orientation. Why most “pedophiles” aren’t really pedophiles, technically speaking, pe Scientific American.

2 thoughts on “Ce am citit azi

 1. plastic_soul

  trist … dar perfect explicabil.

  ca raspuns la al doilea link din post, as avea de zis vreo doua chestii:

  doar pt ca suntem bombardati non stop cu imagini cu pre-adolescenti/ pre- adolescente, care promoveaza absolut ORICE,

  doar pentru ca fetele de 12 ani isi spun “stoarfe” si vorbesc despre blow joburi,

  doar pentru ca minorii se filmeaza facand $3X prin scoli,

  asta nu inseamna ca e ok sa regulezi cu tot ce misca. pur si simplu trebuie sa existe o limita.

  iar acea limita o constituie lipsa oricarei urme de maturitate afectiva si mai ales lipsa “aparatului” dezvoltat corespunzator.

  adica la 12 ani un copil nu poate sa consimta in cunostinta de cauza sa intretina relatii sexuale cu un adult, iar daca ar face-o ar exista riscuri serioase sa fie traumatizat.

  cred ca de pe la 13-14 ani poti sa o faci cu cine vrei tu. dar ce e sub aceasta varsta, este dubios.

  altfel se pune problema daca doi minori de 10 si 12 ani si-o trag. aia e intre ei si (eventual) youtube :).

  dar in momentul cand cineva profita de pozitia superioara pe care o are in ochii copilului, si o/il obliga sa ii upgradeze hard diskul – e naspa.

 2. Octavian

  Articolul de pe Scientific American nu-i cam saracut? Mie-mi pare a spune doar ca ceea ce noi consideram ca-i o singura categorie se poate subdivide. E ca si cum ai baga un titlu mare: “De ce maimutele nu-s toate maimute, technically speaking”, iar mai jos ai revela adevarul: pentru ca unele sunt cercopiteci.

  Pare o incercare de a abate interesul de la problema “e bine sau e rau” la problema clasificarii. Si daca Michael a facut asta (ceea ce e improbabil sa aflam), atunci nici nu era chiar asa rau, nu era in categoria mare, era intr-una din subcategoriile ei, si-apoi si alti cantareti au mai facut-o.

Comments are closed.