Wireless tethering pentru HTC Wildfire

Nu va spun o poveste luata de pe net cu copy si paste. Am testat toti pasii de mai jos si totul a mers ok. Deci:

1) Rooting: Am descarcat aplicatia care iti da acces de root de pe unrevoked. Am folosit versiunea de linux, dar probabil versiunea de Mac functioneaza exact la fel. Pentru cea de Windoze mai e nevoie de niste drivere, dar nu ma intereseaza cum functioneaza lucrurile pe Windoze. Ideea e ca aplicatia aia iti spune clar ce trebuie sa faci (pe scurt, sa activezi debugging mode si sa conectezi telefonul la calculator) dupa care se descurca singurica, rebooteaza de cateva ori telefonul si gata, ai root.

2) Wireless Tether: Pasul asta se bazeaza pe instructiunile de aici. Am gasit fisierul fw_bcm4329.bin si l-am downloadat de aici, dupa care am facut un director pe telefon – android.tether – si am copiat fisierul acolo. Apoi am descarcat aplicatia Wireless Tether de aici, am copiat-o pe telefon si am instalat-o.

3) Conectare: Am deschis Wireles Tether, am umblat un pic prin setari (nu e obligatoriu, eu am activat Access-Control-ul), am apasat pe “Press to start tethering”, dupa cateva secunde mi-a aparut pe netbook AndroidTether la lista cu conexiuni wireless, am dat click pe conexiunea respectiva, am deschis browserul, am intrat pe cateva pagini ca sa ma asigur ca totul e ok si gata.

p.s. Imaginea din dreapta e o captura de ecran realizata cu drocap2, alta aplicatie care are nevoie de root permission.