Life changing stuff

Sunt oameni care se uită la filme, joacă jocuri, intră pe net etc. doar ca să se distreze. Sau ca să nu se plictisească. Ca și când asta ar fi viața lor – trebuie să își piardă timpul cu un job sau cu mersul la școală, iar în rest n-au nimic de făcut și trebuie să își umple timpul rămas cu niște chestii.

Alții așteaptă să dea peste ceva “life changing”. De pildă, un film care să le schimbe viața, gen Matrix sau Inception. La început, așa se uitau unii oameni și la televizor. Așteptau să vadă ceva care să le schimbe viața. Au văzut aselenizarea, niște revoluții în direct și alte câteva chestii, dar în cea mai mare parte a timpului s-au uitat (și se uită) la prostii.

Așa intră unii oameni pe Facebook (sau pe bloguri). Poate dau peste ceva cu adevărat impresionant, life changing. Doar că de obicei nu dau decât peste panseuri idioate, reclame, bulshitt-uri motivaționale, chestii de self-promotion ale altora, poze și clipuri vag amuzante, dar până la urmă anoste, comentarii pline de clișee și așa mai departe.

Adevărul e că dacă vrei ceva care să îți schimbe viața, cele mai mari șanse le ai, probabil, dacă te apuci să citești o carte. Cărțile au rămas cel mai bun substitut pentru întâlnirile cu oameni remarcabili, care chiar ar putea să schimbe ceva în viața ta, în feluri la care nici nu te-ai gândit.

One thought on “Life changing stuff

 1. baraka

  cred ca blog-urile … sunt altceva. iar intre carti si filme e complicat. filmele rar sunt gandite doar de un om. si nu de putine ori, un film presupune o carte.

  apoi chiar ai stat sa le numeri, sa faci statistica – sunt si o groaza de carti penale.
  in continuare, este mult mai usor sa scrii o carte proasta, decat sa faci un film prost; pe cand efortul pt o carte buna sau un film bun raman cat de cat comparabile.
  avantajul cartilor este ca se tot scriu de cateva mii de ani, iar cele nasoale, rar au fost mostenite.

  daca ar fi sa aleg intre o carte si un film din ultimii 50 de ani, as alege filmul – in “real time” filmul e mai ok, asa-mi suna mie. insa, pt o alegere ce are in vedere intreg domeniul fiecaruia, cineva trebuie sa le numere neaparat. 🙂

Comments are closed.