Femei. Bărbați

Short story: Nu există femei și bărbați. Există diferențe anatomice și fiziologice minore. Toți suntem la fel. Toți suntem gay, chiar dacă nu vrem să recunoaștem.

Mai pe lung. De un car de ani s-au străduit unii să arate că există o legătură între diferențele alea anatomice și fiziologice minore și rolurile tradiționale de gen. N-au reușit. E ca și când ai crede că regii și reginele chiar au sânge albastru. Sau că în corpul funcționarilor publici e ceva care îi face funcționari publici. Sau că există o genă specială pe care o au doar românii.

Deci nu, nu există femei și bărbați. Există o lungă listă de prejudecăți despre cum sunt “femeile” (sau cum ar trebui să fie) și despre cum sunt “bărbații” (sau ar trebui să fie). Gen, “femeile” nu gândesc abstract și “bărbații” nu sunt sensibili. Un bullshit care le dăunează tuturor (istoric vorbind, însă, “femeile” au avut mult mai mult de suferit de pe urma mizeriilor ăstora).

Hetero sunt ăia care nu se simt atrași sexual decât de persoane pe care simt că le pot domina. Și nu, n-avem dovezi.

Doar că s-ar putea ca până reușim să înțelegem chestiile astea simple să apară calculatoare superinteligente, care să ne arunce la lada de gunoi a istoriei.