|
Gramo
|
 |
« on: October 26, 2009, 07:03:46 AM » |
|
Pls, nu va ganditi ca e o intrebare prosteasca. Poate n-ar trebui sa existe nici o diferenta intre fete si baieti si o multime de idei despre "ce inseamna sa fii baiat" si "ce inseamna sa fii fata" sunt gresite. Unele dintre ele sunt cu siguranta niste prejudecati. Partea proasta e ca astfel de prejudecati exista, iar oamenii printre care traim actioneaza si pe baza lor.
Sooo,... ce v-ar placea mai mult sa fiti? Si de ce?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ana
Jr. Member

|
 |
« Reply #1 on: October 26, 2009, 09:24:34 AM » |
|
(raspunsul meu are legatura cu modul in care am decis sa ma raportez la acest gen de prejudecati) Eu sunt fata. Cum as putea vreodata sa stiu ca e mai tare sa fii baiat? Ergo, sper ca e mai tare sa fii fata! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Raluca Hippie
Full Member

The only freedom is freedom from fear
|
 |
« Reply #2 on: October 26, 2009, 09:50:39 AM » |
|
Cel mai misto e sa ai o atitudine creativa cu privire la propriul tau gen si sa nu-ti bati capul cu chestii gen "Ba, io vreau sa joc fotbal/port cravata/pilotez avioane/particip la un concurs de scuipat la tinta, da' sunt fata si de aia nu se face" (tot asa cum persoanele de sex masculin nu ar trebui sa se priveze de underwear de danteluta si comedioare romantice numai pentru ca le scade, vai draga, masculinitatea). Apropo, usor offtopic da' imi sta pe creier: de ce oare o tipa in haine de tip e perceputa ca fiind hot, iar un tip in haine de tipa e perceput ca fiind freak/caraghios?
|
|
|
|
|
|
We're one, but we're not the same, we get to carry each other
|
|
|
|
Chiritza
Guest
|
 |
« Reply #3 on: October 31, 2009, 05:33:40 AM » |
|
Nu stiu exact ce e mai bine sa fii sau daca e mai bine sa fii fata decat baiat ori invers sau daca poti sti ce e mai bine sa fii, dar daca te simti o persoana ciudata sau daca te simti cam nasol, de exemplu cam allien, la locul de munca de exemplu te descurci mai bine daca adopti o postura mai masculina. Daca te miorlai si te imbraci in dantelute si esti ciudata s-ar putea sa se vada f clar ca esti ciudata (sau sa pari mai ciudata decat esti) -orice am intelege prin ciudata. Se pare ca baietii sau fetele mai baietoase au O MAI MARE LIBERTATE DE MISCARE, se pot purta in mul mai multe feluri decat fetele feminine. Daca esti o femela si nu te porti dupa tipic esti, in cel mai bun caz, vreo frustrata ceva. Sau vreo tzoapa sau vreo "vrajitoare" rea. A propos: daca coana Chiritza ar fi fost barbat ar mai fi starnit atat amuzament? Mereu m-am straduit -constient sau nu- sa fiu cat mai masculina. Acum ajung sa ma tem ca nu mi s-ar mai potrivi "dantelutzele" si ca as arata ca un barbat travestit daca as incerca sa ma port mai feminin -fata de sotul meu, evident.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Raluca Hippie
Full Member

The only freedom is freedom from fear
|
 |
« Reply #4 on: October 31, 2009, 10:46:05 AM » |
|
Sa te uiti pe http://contexts.org/socimages , gasesti uneori pe acolo chestii foarte interesante despre constructia sociala a genului. uite, de exemplu, chiar citeam de curand: in destul de multe reclame (din State, cel putin, ca de acolo e si blogul) femeile apar hipersexualizate si infantilizate in acelasi timp.
|
|
|
|
|
|
We're one, but we're not the same, we get to carry each other
|
|
|
|
gigi
|
 |
« Reply #5 on: December 02, 2009, 03:53:36 PM » |
|
Pot sa incerc sa-mi inchipui viata mea, daca as fi fost fata, si nu baiat. Adica imi inchipui ca nu s-a schimbat nimic in rest. Am aceleasi preocupari, aceleasi interese, cresc la fel, dar uneori oamenii se poarta diferit fata de mine.
Cand imi vin in minte diferente, ma gandesc mai degraba la situatii in care oamenii nu s-ar purta la fel de ok, fiindca sunt fata.
Pe scurt, parca sunt ceva mai multe greutati. Dar nu stiu daca a-ti inchipui lucruri in felul asta poate sa duca la vreun rezultat concludent.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|