Habarnam

Habarnam (Citeste o poveste!) a inceput in felul urmator. Mai multe persoane au citit povesti, le-au inregistrat si le-au pus pe internet. Povestile respective au fost stranse pe un cd si au fost trimise mai multor institutii, in speranta ca le vor face o bucurie copiilor nevazatori si copiilor aflati in dificultate.

Istoria proiectului o puteti urmari citind posturile urmatoare: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14.

Iar rezultatul il puteti vedea aici (copertile cd-ului sunt aici – sau aici, in format pdf). Cd-ul poate fi copiat si distribuit fara modificari, dar nu poate fi utilizat in scopuri comerciale.

Povestile care au fost citite in cadrul aceluiasi proiect (inclusiv povesti care nu se gasesc pe cd) pot fi ascultate si in paginile urmatoare (din nefericire, unele dintre povestile care au fost incarcate pe Trilulilu au inceput sa dea erori):

Dupa incheierea “proiectului pilot” am continuat sa citim povesti si sa le punem pe net, actionand descentralizat (adica fiecare de capul lui). Pentru cei care au dorit sa se implice in aceasta actiune am facut un mic tutorial si un grup pe Facebook.

La inceputul verii lui 2009 am inceput sa lucram la un al doilea disc cu povesti care sa cuprinda povestile inregistrate dupa incheierea primului proiect, precum si toate capitolele unei alte carti despre Habarnam:

Daca vreti sa vedeti ce s-a intamplat, puteti citi posturile urmatoare: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.

Iar rezultatul il puteti gasi aici (fisierul are aproape 700 Mb). Copertile CD-ului cu Habarnam si Orasul Soarelui (Citeste o poveste!) sunt aici (o varianta mai usor de utilizat, in format pdf, se gaseste aici).

Regulile sunt aceleasi ca si la primul CD: puteti inregistra si distribui oricate discuri doriti, atata timp cat nu modificati continutul si nu faceti bani din asta. Daca va place acest proiect, sugestia initiatorilor lui este sa incercati sa trimiteti macar un disc si unei fundatii sau organizatii care se ocupa de copii nevazatori sau de copii aflati in dificultate (gasiti aici o lista de adrese).

29 thoughts on “Habarnam

 1. Pingback: Citeste o poveste! (povestea continua) at Gramo`s World

 2. Pingback: Citeste o poveste! « IPOblog [Mis-Shapes, Mistakes, Misfits]

 3. Pingback: WordStress - The world’s only reliable blog

 4. Pingback: Proiectul Habarnam s-a incheiat! at Gramo`s World

 5. Pingback: Citeste o poveste! at Gramo`s World

 6. Pingback: » Citeste o poveste…

 7. Pingback: Diverse at Gramo`s World

 8. Pingback: RadioLynx - Padurea Nebuna » Blog Archive » Calin Nebunul… in lectura personajului

 9. Pingback: Gata cu vacanta! at Gramo`s World

 10. Pingback: Ralu spune povestea Albei ca Zapada at Gramo`s World

 11. Pingback: Citeste o poveste | Jocuri de poveste

 12. Pingback: Ralu citeste povestea gutuii de aur at Gramo`s World

 13. Pingback: Ce-mi doresc eu mie (lor nu, ca nu merita) « Enciclopedia lucrurilor [frumoase]…

 14. Pingback: Ce-mi doresc eu mie « Enciclopedia lucrurilor [frumoase]…

 15. Pingback: Habarnam 2 update « Gramo`s World

 16. Pingback: Valydo » Blog Archive » Aventurile lui Habarnam şi ale prietenilor săi

 17. Sorin

  Initiativa e intr-adevar extraordinara. Mi-am dat seama ca in acest fel oricine poate deveni idolul unor copii pentru simplul fapt ca le citesti povestea de seara. Eu tin minte si acum discurile de vinil cu Ali Baba si cei 40 de hoti pe care le ascultam pana adormeam. Felicitari si pot sa va spun ca m-ati inspirat!

Leave a Reply