gramo-logo

Ochelari de soare: Sfaturi de cumpărare 2022

Principalul aspect de siguranță cerut in 2022 de ochelari de soare este că lentilele lor ne protejează ochii de razele ultraviolete. Dacă ochelarii nu îndeplinesc acest obiectiv, ar putea fi mai dăunători pentru ochi decât nepurtarea lor. Lentilele întunecate încurajează pupilele să se dilate, dar dacă lentilele nu filtrează razele UV într-un procent adecvat, vor pătrunde mai multe raze și ne expunem la posibile leziuni oculare.

Inainte de a cumpara ochelarii

Priviti-i cu atentie si verificati sa nu fie zgariati sau deteriorati si ca suprafata lentilei sa nu prezinte rugozitate, neregularitati sau bule (se vad cu ochiul liber). Căutați un model care să acopere bine întregul ochi și care să permită trecerea unui minim de lumină în jurul lentilelor. Nuanțarea lentilelor nu trebuie să întunece sau să distorsioneze vederea.

De exemplu, culorile galben, chihlimbar, portocaliu, roz, roșu sau violet nu sunt potrivite. Perciunele trebuie să fie paralele, orizontale și bine echilibrate. Încercați-le și priviți în afară, priviți prin centru și, de asemenea, prin alte puncte ale lentilei pentru a verifica dacă vederea este clară și confortabilă. EC.

Prin acest marcaj, producatorul se angajeaza sa respecte standardele europene de siguranta si calitate.Dar retineti ca simbolul „CE” nu inseamna ca a fost trecut vreun control, si de asemenea este usor falsificabil. Categorie. Trebuie sa fie intotdeauna inclus pe eticheta pentru a sti in ce situatii se recomanda ochelarii de soare. Acesti variaza de la 0 la 4 in functie de gradul de protectie impotriva razelor UV.

Informații despre protecție.

Consumatorul are dreptul de a ști în ce măsură (sau procent) ochelarii de soare pe care urmează să-i cumpere îi vor proteja de razele UV. Identificarea producătorului sau distribuitorului. De asemenea, trebuie să indice standardul european de referință. Când este frig ne acoperim cu mai multe haine și paltoane iar când se face cald încercăm să purtăm haine ușoare.

La fel, în unele ocazii poate fi necesar să folosim diferiți ochelari de soare, în funcție de condițiile meteorologice sau de utilizarea pe care urmează să o facem. De exemplu, a face o plimbare prin oraș nu este același lucru cu a merge la plajă vara sau a schia iarna. Ochii noștri necesită o protecție diferită în fiecare dintre aceste circumstanțe.

Cum să alegi ochelarii în funcție de față?

Trăsăturile noastre și forma feței noastre sunt factori care determină potrivirea unor ochelari de soare sau a altora. Desigur, cel mai important este că își îndeplinesc misiunea și că o lentilă de calitate ne protejează ochii. Ar trebui să se potrivească bine fiecărei fețe, cadrul trebuie să se potrivească confortabil și sigur peste nas și urechi și să nu fie instabil deoarece trebuie să reziste mișcării. Dar dacă și ei ne favorizează și ni se potrivesc bine, mult mai bine.

Iată câteva sfaturi generale.

Cu toate acestea, fiecare persoană are propriile sale singularități. Fețe circulare: ochelari de înălțime și lățime proporționale, cu perciuni și contururi de culoare neagră sau închisă, tind să li se potrivească mai bine.

Fețe pătrate și triunghiulare: ochelari în formă de lacrimă sau ochelari de aviator Ray Ban (își iau numele pentru că au fost folosiți de piloți și alți membri ai armatei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial).

Fețe dreptunghiulare: ochelari cu rame înalte. Păstrați-le curate. Majoritatea producătorilor includ o cârpă; utilizați-l pentru a îndepărta praful și particulele de murdărie de pe lentile (nu uitați să spălați periodic caprisul).

De asemenea, puteți folosi în acest scop șervețelele umede (și produse similare) pe care le vând. Dacă ochelarii sunt foarte murdari, îi puteți spăla cu apă și săpun și îi puteți usca cu grijă pentru a nu se zgâria.

Folosește husa, etui:

este cea mai bună modalitate de a le depozita. Evitați să le puneți direct în geantă, servietă sau jachetă, deoarece se pot îndoi, rupe sau zgâria. Încercați să nu le lăsați în interiorul mașinii vara. Temperaturile ridicate le pot deteriora sau deforma. Folosiți ambele mâini pentru a le pune și a le scoate. Dacă o faci cu o singură mână poți deforma știftul.

Concluzie

Cumpără ochelari deoarece de la firme consacrate si care sunt reprezentante oficiale ale brandului dorit de tine, ok, ceva mai scumpi ca în talcioc dar știi ce cumperi. Iar dacă aștepți si o oferta sigur sunt chiar mai ieftini de cât în târg!

Leave a Comment